Na Orave chce Hydac Electronic rozšíriť výrobu, žiada pomoc od štátu

14.06.2014 Tvrdošín

Bratislava 14. júna (TASR) - Firma Hydac Electronic, s.r.o., požaduje od štátu v súvislosti s plánovaným rozšírením výroby v Tvrdošíne poskytnutie investičnej pomoci vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 3,13 milióna eur. Vyplýva to z návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, ktoré predložilo Ministerstvo hospodárstva (MH) do medzirezortného pripomienkového konania.

"Realizácia investičného zámeru v nominálnej výške 10,09 milióna eur je rozložená na obdobie rokov 2014 až 2016. V priamej súvislosti s investičným zámerom sa vytvorí 106 nových pracovných miest do konca roku 2019," spresnil rezort hospodárstva vo vládnom materiáli.

Požadovaná investičná pomoc spĺňa podľa MH SR definičné znaky investičnej pomoci, cieľom ktorej je rozšírenie výroby elektrických prístrojov (elektromagnety, senzory a ventily) pre motorové vozidlá existujúceho výrobného závodu žiadateľa.

Hydac Electronic, s.r.o., Tvrdošín vznikla v septembri 2001. Predmetom jej činnosti je najmä výroba a vývoj elektrických, elektronických, hydraulických a pneumatických komponentov. Eviduje základné imanie vo výške 66.388 eur. Jediným spoločníkom firmy je nemecká spoločnosť Hydac Electronic GmbH so sídlom v Saarbrűckene.

Materská spoločnosť žiadateľa bola založená v roku 1963 v Nemecku ako výrobca príslušenstva pre hydraulické systémy. Za 50 rokov svojej existencie sa vypracovala na skupinu, ktorá celosvetovo zamestnáva viac ako 7500 pracovníkov a má viac ako 50 pobočiek v rôznych krajinách sveta.
 

Vyberte región